İsrail'den Türkiye'nin taleplerine ret

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Mavi Marmara baskını nedeniyle Türkiye'den özür dilenmesi ve ölenlerin ailelerine tazminat ödenmesi taleplerini kabul etmeyeceklerini açıkladı.

Partisi Likud'un grup toplantısında konuşan İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Mavi Marmara baskını nedeniyle ne Türkiye'den özür dileyeceklerini ne de ölenlerin ailelerine tazminat ödemeyi kabul edeceklerini açıkladı.

Netanyahu'nun, konuşmasında, Türkiye ile son günlerde yapılan diplomatik görüşmelerin İsrail askerlerine karşı açılabilecek davaları önleme amaçlı olduğunu belirtti.

Türkiye'nin taleplerini kabul etmeyeceklerini belirten Netanyahu, asıl kendilerinin talepleri olduğunu söyleyerek "Bizim kötü niyetle hareket etmediğimizi, meşru müdafaa yaptığımızı kabul etmeleri gerekiyor" dedi.

Geçtiğimiz hafta, Türkiye'nin İsrail'in Karmel dağlarında çıkan orman yangınını söndürmek üzere yangın söndürme uçağı yollaması ve hemen ardından Cenevre'de yapılan diplomatik görüşmeler, basında, İsrail'in Türkiye'nin taleplerini kabul etmeye yakın olduğu şeklinde yorumlanmıştı.

Bu arada, Çarşamba günü İsrail parlamentosunda (Knesset), Mavi Marmara baskını ile ilgili Türkiye ile yapılan diplomatik görüşme ve pazarlıkların görüşüleceği bir oturum düzenleneceği açıklandı.

(soL - Dış Haberler)