İsrail'den propaganda atağı

İsrail Elçiliği, internet üzerinden kendini aklamaya çalışırken &quotsadece 60 bin Arap öldürdük&quot gibi tuhaflıklara da imza atıyor.

soL (HABER MERKEZİ) İsrail, Gazze'ye karşı y&uumlr&uumltmekte olduğu barbarca saldırıyı d&uumlnya kamuoyuna haklı g&oumlstermek i&ccedilin kirli propaganda taktikleri kullanıyor. Yapılan katliamı &quotkendini savunma hakkı&quot olarak empoze eden bu faaliyet, T&uumlrkiye'de İsrail Başkonsolosluğu tarafından y&uumlr&uumlt&uumll&uumlyor ve gazetelerin okur yorumları k&oumlşelerine kadar uzanıyor.

&quotSadece 60 bin Arap &oumlld&uumlrd&uumlk&quot
İsrail Başkonsolosluğu'ndan bu ama&ccedilla basına g&oumlnderilen son yazı, Ben Drori Yemini isimli bir şahsın Gazze Şeridi'ne y&oumlnelik istila konusundaki makalesiydi. Başlığı gayet tehditkar bi&ccedilimde &quot&Oumlnce Gazze, sonra D&uumlnya&quot şeklinde atılmış olan makalede Hamas'ın amacının t&uumlm Yahudileri katletmek olduğu iddia ediliyor ve İsrail'in saldırısının bu y&uumlzden meşru olduğunu savunuluyor.

Ayrıca makalede okuyucuyu yazarın insanlığından ş&uumlpheye d&uumlş&uumlren bir hesaplama bulunuyor. İsrail kurulduğundan bu yana yaklaşık 12 milyon Arap ve M&uumlsl&uumlmanın savaşlarda &oumlld&uumlğ&uumln&uuml belirten yazar, İsrail'in bu rakama &quotkatkısının&quot yalnızca 60 bin olduğunu yazıyor.

Yazar b&uumlt&uumln bunlardan yola &ccedilıkarak, Gazze'de karşı karşıya gelen tarafların İsrail ve Hamas değil El Kaide, İran, radikal İslam ve &quot&oumlzg&uumlr d&uumlnya&quot olduğunu iddia ediyor. İran ve Hamas ise El Kaide arasında tek bir bağlantı kurulamıyor olması ise belli ki yazarı hi&ccedil ilgilendirmiyor.

A&ccedilık&ccedila yalan s&oumlyl&uumlyorlar
&Oumlte yandan, İsrail'in T&uumlrkiye Başkonsolosluğu'nun resmi internet sitesinde s&uumlrekli olarak yalan beyanatlar veriliyor.

Konsolosluğun sitesinde yayınlanan 2 ocak tarihli beyanatta İsrail saldırısında 40 Filistinlinin &oumlld&uumlğ&uuml iddia ediliyor. Bu rakam, beyanat tarihine kadar olşan &oumll&uumlmler konusunda bile b&uumly&uumlk bir yalan anlamına geliyor, zira İsrail'in yılbaşından &oumlnce yaptığı bombardımanlarda dahi 200'den fazla Filistinli &oumllm&uumlşt&uuml.

Konsolosluk, aynı beyanatta &quotGazze'de insani bir problem yoktur&quot diyecek kadar ileri gidiyor ve ardından İsrail'in &quotkendisi lle koordine edilmiş insani yardım malzemelerinin ge&ccedilişine izin verdiği&quot bildiriliyor. B&oumllgeden gelen haberler bunun da bir yalan olduğunu g&oumlsteriyor. Abluka altındaki Filistin'e gıda ve ila&ccedil yardımlarını dahi sokmayan İsrail, saldırganlığını bir yardım gemisine ateş a&ccedilacak kadar ileri g&oumlt&uumlrm&uumlş bulunuyor.

İnternet gazetelerindeki &quotyorumlar&quot
İsrail'in propaganda faaliyeti yalnızca konsolosluk tarafından verilen beyanatlar ile sınırlı değil.

D&uumlndan bu yana gazetelerin internet sitelerinde şaşırtıcı miktarda İsrail'i aklayan Hamas karşıtı yorumlar yazılmaya başladı. Bu yorumlarda savaşın ve &oumll&uumlmlerin sorumlusu olarak Hamas g&oumlsteriliyor ve İsrail'in kendisini savunma hakkını kullanıyor olduğu iddia ediliyor. Zaman zaman aralarına &quotT&uumlrkiye de İsrail gibi davranmalı&quot provokasyonları eklenen bu yorumların bir diğer ortak &oumlzelliği de hepsinin internet sitelerinde rastlanması g&uuml&ccedil derecede d&uumlzg&uumln bir T&uumlrk&ccedileyle yazılıyor olmaları.

G&oumlr&uumln&uumlşe g&oumlre gazetelere tam anlamıyla istediği gibi haber yaptıramayan İsrail, bu a&ccedilığı kapatmak i&ccedilin okur yorumları k&oumlşelerine başvuruyor.