İsrail'de barış istemek ağır suç

Barış mitinglerine saldıran İsrail polisi, yüzlerce kişiyi gözaltına alıyor, "barış" isteyen partilerin seçimlere girmemesi için sağcı partiler ortak çalışmalar yürütüyor.

soL (DIŞ HABERLER) İsrail hükümeti ülke içinde artan savaş karşıtı gösterilerin önünü kesmek için şiddete daha fazla başvurmaya başladı. Sadece Arap yerleşimlerinde değil başkent Tel Aviv'de de "barış talebi" yükselten göstericiler, İsrail ordusunun ve polisinin sert müdahaleleriyle karşılaşıyorlar. İşgal altındaki Filistinli yerleşimlerinde de İsrail askerleri silah kullanıyorlar.

700 barışsever gözaltındaSon olarak, Doğu Kudüs'te İsrail askerlerinin göstericilerin üzerine ateş açtığı bildirildi. Görgü tanıkları, askerlerin açtığı ateşin "doğrudan hedef gözettiğini" söylerken, ölü ve yaralı sayısı hakkında bilgi verilmedi.
İsrail polisi, savaş karşıtı oldukları gerekçesiyle 700 İsrail vatandaşını tutukladığını açıkladı. İşgal başladığından bu yana devam eden gözaltılarda gerek Musevi kökenliler gerekse İsrail'de yaşayan Filistinliler hedef alındı.
Barış isteyen partiyi seçimlere sokmuyorlarİsrail'de yaklaşan seçimler öncesi Yisrael Beiteinu Partisi, Gazze katliamına karşı çıkan ve çoğunluğu Filistinlilerden oluşan Balad Partisi'nin seçimlere girmesinin engellenmesini istedi. Bu amaçla bir taslak da hazırlayan partiye diğer sağ partiler de destek verdi. Parti adına açıklama yapan Avigdor Lieberman, "Balad Partisi'nin İsrail'i yok etmek istediğini" iddia etti. Lieberman seçimlere girmesinin engellenmesini istedi. Lieberman "Hamas ile Balad'ın tek farkı birinin Gazze'de diğerinin parlamentoda olması" dedi. İsrail Komünist Partisi açıklama yaptı İsrail Komünist Partisi, hükümetin artan baskısının, savaşa karşı yükselen sesin kısılmasını hedeflediğini belirtti. Parti adına yapılan açıklamada, İsrail'deki sağ güçlerin, yaklaşan seçimler öncesinde parlamentoda çoğunluğu kazanmak için solu ezmeye çabaladığına dikkat çekti. İKP tarafından yapılan açıklamada, "Arapları temsil eden partilerin baskı altına alınmasının tek nedeni, bu insanların seçimleri boykot etmesini sağlamak ve böylece parlamentoya sağın daha da hakim olmasının önünü açmaktır" denildi.