İsrail: Türk hava sahası açık

İsrail Uşatırma Bakanlığı yetkilileri, Sivil Havacılık İdaresi'ne Türkiye'nin hava sahasını İsrail uçaklarına kapattığına ilişkin herhangi bir resmi bilgi ya da uyarı gelmediğini açıkladı.

Anadolu Ajansı'nın (AA) haberine göre, İsrail Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri İsrail yolcu uçaklarının Türkiye üzerinden uçuşlarını sürdürdükleri ve kendilerine herhangi bir resmi bilgi ya da uyarı gelmediğini bildirdi.

İsrail'in Yedioth Ahranoth gazetesinde Yossi Yehoshua imzası ile çıkan haberde ise, "İsrail-Türkiye ilişkilerindeki bozulma yeniden zirveye tırmandı: Yedioth Ahranoth, Ankara'nın Polonya'ya uçmakta olan İsrail ordusuna ait uçağa hava sahasını kullanma izni vermediğini öğrendi. Kargo uçağında bulunan 100'den fazla askeri personel, Auschwitz'teki toplama kamplarını ve anıtları gezmek üzere Polonya'ya gidiyordu. Polonya'ya giden sivil ve askeri uçakların doğal rotası Türkiye'nin üzerinden geçiyor. Ancak bu kez İsrail hava kuvvetlerine ait uçak, alternatif bir rotadan gitmeye zorlandı. Delegasyon üyeleri bu değişiklikten haberdar değildi” ifadeleri yer almıştı.

(soL - Dış Haberler)