İsrail: "Suriye ile ön koşulsuz görüşmelere hazırız"

Başbakan Erdoğan'ın Suriye-İsrail görüşmelerinde aracılık yapmaya istekli olduğunu bildirmesinin ardından İsrail Başbakanlığı tarafından yapılan açıklamada "Türkiye'nin meşru bir kanal olduğu" da ifade edildi.

İsrail Başbakanlığı, Suriye'ye bir ziyarette bulunan Başbakan Erdoğan'ın Türkiye'nin Suriye-İsrail görüşmelerinde aracılık yapmaya istekli olduğunu bildirmesinin ardından yaptığı açıklamada, "Başbakan Netanyahu, geçmişte Suriye ile ön koşulsuz olarak görüşmeler yapmaya hazır olduğunu söylemişti" dedi. Yedioth gazetesinin internet yayınına göre, Hefetz, "Başbakan, bu amaçla nereye gerekiyorsa seyahat etmeye hazır olduğunu ve Türk veya Amerikalı, hangi kanal olursa olsun meşru olduğunu söylemişti" şeklinde konuştu.

Jerusalem Post gazetesi, Başbakan Erdoğan'ın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşmesini "Suriye ile İsrail arasında görüşmeleri yeniden başlatma girişimi" olarak yorumladı.

Türkiye aracılığıyla görüşmelerin İsrail'de iç politika çalkantıları ve Gazze sınırındaki güvenlik sorunları nedeniyle sona erdirildiğini kaydeden gazete, 2009 yılının başlarında Türkiye ile İsrail arasındaki gerginliğin sürdüğünü, ihtilafın, Davos olayı nedeniyle en yüksek düzeyine ulaştığı yorumunu da yaptı.
(soL - Dış Haberler)