Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

İsrail, ÖSO militanlarını tedavi edip savaşa gönderiyor

İsrail, Suriye Ordusu ile aralarında çıkan çatışmada yaralanan yedi muhaliften altısını tedavi edip tekrar savaşa gönderdi.

Yayın Tarihi: 28.02.2013 , 14:04 Güncelleme Tarihi: 08.05.2021 , 00:51

Yaklaşık on gün önce, Suriye Ordusu ile girdikleri çatışma sonucu yaralanan yedi militanın İsrail’deki bir hastanede tedavi altına alındığı bildirilmişti.

İsrail Ordusu’ndan dün yapılan açıklamada ise yedi kişiden altısının Suriye’ye geri gönderildiği bildirilirken, ağır yaralı olan bir kişinin ise tedavisinin halen sürdüğü belirtildi.

Açıklamada dikkat çeken konu ise bu kişilerin Suriye’de bırakıldığı bölgenin gizli tutulması oldu. Gerekçe olarak ise muhaliflerin “güvenlikleri” gösterildi. Başka bir deyişle İsrail, savaşın tarafı olan bu kişileri, Suriye Devleti ile temasa geçmeden uluslararası hukuka aykırı bir şekilde tekrar ülkedeki savaşa gönderdi.

Yedi Suriyeli militanın İsrail’de tedavi altına alınmasının ardından, İsrail medyasına yansıya haberlerde, Tel Aviv yönetiminin Golan Tepeleri merkezi ya da Kunaytra sınır kapısı yakınlarına Suriyeli “mülteciler” için sahra hastanesi açılacağı bilgisi verilmişti.

(soL- Dış Haberler)

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.