İsrail, ÖSO militanlarını tedavi edip savaşa gönderiyor

İsrail, Suriye Ordusu ile aralarında çıkan çatışmada yaralanan yedi muhaliften altısını tedavi edip tekrar savaşa gönderdi.

Yaklaşık on gün önce, Suriye Ordusu ile girdikleri çatışma sonucu yaralanan yedi militanın İsrail’deki bir hastanede tedavi altına alındığı bildirilmişti.

İsrail Ordusu’ndan dün yapılan açıklamada ise yedi kişiden altısının Suriye’ye geri gönderildiği bildirilirken, ağır yaralı olan bir kişinin ise tedavisinin halen sürdüğü belirtildi.

Açıklamada dikkat çeken konu ise bu kişilerin Suriye’de bırakıldığı bölgenin gizli tutulması oldu. Gerekçe olarak ise muhaliflerin “güvenlikleri” gösterildi. Başka bir deyişle İsrail, savaşın tarafı olan bu kişileri, Suriye Devleti ile temasa geçmeden uluslararası hukuka aykırı bir şekilde tekrar ülkedeki savaşa gönderdi.

Yedi Suriyeli militanın İsrail’de tedavi altına alınmasının ardından, İsrail medyasına yansıya haberlerde, Tel Aviv yönetiminin Golan Tepeleri merkezi ya da Kunaytra sınır kapısı yakınlarına Suriyeli “mülteciler” için sahra hastanesi açılacağı bilgisi verilmişti.

(soL- Dış Haberler)