İsrail milletvekili: İsrail askeri IŞID’ten daha terörist

İsrailli bir milletvekili İsrail askerleriyle IŞID militanları arasında hiçbir fark olmadığını ve her ikisinin de ‘’sınırları olmayan eli kanlı katillerin orduları’’ olduğunu dile getirdi.

(soL - Dış Haberler) İsrail'in Arap milletvekili Hanin Zoabi Pazar günü Channel 2 Online ile gerçekleştirdiği röportajda ‘’Onlar (IŞID) bir bıçakla bir canı tek seferde alırken İsrail ‘’Savunma’’ Güçleri ise tek bir düğmeye basarak düzinelerce Filistinli’nin canına kıyıyor’’ ifadelerini kullandı.

İsrail meclisinin Arap üyesi, bir İsrail pilotunun eline bıçak alıp kelle uçuran birinden daha az terörist olmadığını sözlerine ekledi.

İsrail askeri Temmuz ayında Gazze’ye hava saldırıları başlatmış ve daha sonra Filistin şeridinde bir kara saldırısıyla askeri kampanyasını genişletmişti. 570’i çocuk 2.130’un üzerinde Filistin’li yaşamını yitirirken 11.000 kişi de yaralanmıştı.

Zoabi, “Irak ve Suriye’de IŞID teröristleri bıçakları ile fotoğraf çektirirken, işte İsrail askerleri ölü bedenlerle, bombardımanlarla ve ağızlarında kocaman gülümsemeleriyle fotoğraf çektiriyorlar’’ diye konuştu.

‘’IŞID teröristleri şu anda Suriye ve Irak’ta bazı bölgeleri kontrol ediyor. Ele geçirilen bölgelerde ise toplu infaz ve kafa kesme ayinlerine devam ediyorlar. M-16 silahları ve bombardımanlar ise bıçaklardan daha fazla can almaya..’’ söylemlerinde bulunan Zoabi’ye karşı Likud MK Miri Regev’in ‘’Hapishaneye ait bir İsrail düşmanı’’ çıkışı üzerine yapılan yorumlar ise İsrail siyasi yelpazesinde gürültü kopardı.