İsrail-Lübnan sınırı ısındı

Lübnan sınırına çok sayıda asker gönderen ve ülkenin hava sahasını sık sık işgal eden İsrail’in, Hizbullah’a karşı yeni bir saldırıya hazırlandığı belirtiliyor.

İsrail’in Lübnan sınırına son dönemde çok sayıda asker gönderdiği belirtilirken, İsrail Devlet Bakanı Yosi Peled Lübnan’daki direniş örgütü Hizbullah’la yeni bir çatışmaya doğru ilerlediklerini söyledi. Hizbullah’la yeni bir savaşın yakın olduğunu kaydeden Peled, çatışma halinde Lübnan ve Suriye’yi sorumlu tutacaklarını ifade etti.

İsrail’in sınırdaki asker sayısını arttırmasına karşı, Hizbullah ve Suriye ordusu da alarma geçti. Hizbullah sözcüsü İbrahim Musavi, Lübnan’da “olası bir çatışmaya hazır olduklarını” belirtirken, İsrail’in Lübnan’ın güneyine düzenlediği başarısız saldırıdan ders alan Hizbullah’ın füze bataryalarını başkent Beyrut yakınlarına taşıdığı öne sürüldü.

İsrail’in son dönemde Lübnan’ın hava sahasını ve topraklarını kısa süreli olarak sık sık işgal etmesi, Beyrut yönetiminin tepkisini çekiyor. Lübnan Başbakanı Saad Hariri, hafta içinde Fransa’ya yaptığı ziyarette, ülkenin hava sahasının günde ortalama 25 kere İsrail uçakları tarafından ihlal edildiğini ve İsrail müdahalesinden endişe ettiğini söylemişti.

(soL-Dış Haberler)