İsrail katliamının cephanesi ABD'den

Daha önceki İsrail'i durmaya çağıran BM kararını "veto" eden ABD İsrail'e bir gemi dolusu silah ve mühimmat gönderiyor. Destek bununla da bitmiyor, ABD Temsilciler Meclisi İsrail'in saldırılarını destekleyen bir karara imza attı.

soL (DIŞ HABERLER) İsrail'in Gazze saldırılarına başlarken ABD'den onay aldığı daha önce ortaya çıkmıştı. ABD, BM Güvenlik Konseyi'nde Gazze'de ateşkes isteyen Libya taslağını veto ederken, bir diğer kararda oy kullanmayarak İsrail'in katliama devam etmesi için onay vermiş oldu. Son olarak Yunanistan'dan bir gemi dolusu silah ve mühimmatı İsrail ordusuna gönderen ABD'de, Temsilciler Meclisi'nden İsrail'in desteklenmesi için karar çıktı.

Katliamın cephanesi ABD'denReuters, ABD'nin İsrail katliamına destek için bir gemi dolusu silah ve mühimmat yardımı yaptığını duyurdu. ABD donanması yetkililerinin açıklamasına dayandırılan haberde, Yunanistan'ın Astakos Limanı'ndan yola çıkan ve Ocak sonu gibi İsrail'in Aşdod Limanı'na varması beklenen ticari geminin Alman bandralı olduğu, 2,6 milyon kilo patlayıcı taşıdığı belirtiliyor. Kargonun içinde ABD'nin Eylül ayında satışına onay verdiği, sığınak delici olarak bilinen Bunker-buster füzelerinin de bulunduğu söyleniyor.
ABD Temsilciler Meclisi İsrail'i destekleme kararı aldıABD Temsilciler Meclisi, Gazze saldırılarının desteklenmesi yönünde karar aldı. "İsrail'in kendini savunma hakkının tanınması" olarak adlandırılan karar, 390 oyla kabul edildi. Benzer bir kararın ABD Senatosu'ndan da geçmesi bekleniyor.
Karara "hayır" oyu veren kongre üyeleri, ABD'yi İsrail ordusunun insanlık dışı saldırılarına destek olmakla suçladı.
ABD, İsrail katliamlarının BM tarafından kınanmasını veya bu ülkeye yaptırım uygulanmasını da engellerken, kimi zaman da Arap ülkeleriyle İsrail adına görüşmeler yapıyor. ABD Gazze katliamının başladığı ilk günden itibaren İsrail'i açıktan desteklemeyi tercih etmişti.