İsrail de adalet yok kısasa kısas var

İsrail polisi, geçen yılın Mart ayında Kudüs'te bir din okuluna baskın düzenleyerek 8 öğrenciyi öldüren ve kendisi de vurularak öldürülen Arap gencin ailesini, evini betonla doldurarak cezalandırdı.

soL (DIŞ HABERLER) Kudüs'te bulunan Filistinlilerin yaşadığı Cebeli Mukaber'de geçen yıl Mart ayında Kudüs'te bulunan bir din okuluna baskın düzenleyen ve sekiz öğrenciyi öldüren Filistinli Ala Ebu Deym'in ailesinin evinin bir kısmı betonla doldurularak kullanılmaz hale getirildi.

Deym'in vurularak öldürülmesine rağmen ve İsrail'in Filistinli militanların evlerinin yıkılmasına dair kanunu 2005 yılında değiştirmesine rağmen İsrail polisi tarafından ablukaya alınan evin bir kısmı çimento ile dolduruldu.
İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak da önce evin yıkılması kararını vermiş, daha sonra yasal kararların beklenmesi gerektiğini belirtmişti. Ala Ebu Deym'in babası da İsrail yetkili makamlarının evinin yıkılması talebine karşı Adalet Yüksek Mahkemesi'ne başvurmuştu.
Mahkemenin başvuruyu reddetmesinin ardından karar geçtiğimiz Pazartesi günü kesinleşti.
İsrail direnişçilerin evlerinin yıktığı gibi, kendisine ateş açılan bölgelerdeki köylülerin tek geçim kaynağı olan zeytin ağaçlarını kesebiliyor.
Yıkım ekiplerinin mahalleye girdiği saatlerde toplanan Filistinli gençler de İsrail polisine taşlarla karşılık verdi ancak yıkım durdurulamadı.