İsrail Başbakanı kayıp

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’nun “ortadan kaybolması” üzerine, İsrail basınında, başbakanın Rusya’ya gizlice gittiği iddiaları ortaya atıldı.

İddialara göre, hafta başında ortadan kaybolan Benjamin Netanyahu, gizlice Rusya’ya giderek, Rusya Başbakanı Vladimir Putin ile Rusya’nın İran ve Suriye ile yaptığı askeri anlaşmaları ve Hizbullah’a Rus silahlarının satıldığı şüphesini görüştü.

Askeri İlişkiler Sekreteri Meir Kalifi’nin ve Ulusal Güvenlik Danışmanı Uzi Arad’ın eşlik ettiği görüşme özellikle gizli tutuldu. Haaretz gazetesinin haberine göre, Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman dışında hiçbir dışişleri çalışanı haberdar edilmedi. Savunma Bakanı Ehud Barak’a görüşmeden önce brifing verilirken, görüşmenin savunma bakanlığında hiç kimseye duyurulmaması gerektiği tembih edildi. İsrail’in Moskova büyükelçiliğine de haber verilmedi.

İsrail başbakanlık kaynakları ise, Netanyahu’nun “kaybolduğu” Pazartesi gününü Mossad’ın dış ilişkiler departmanında geçirdiğini tekrarlıyorlar.

Benzer şekilde, Rus kaynaklar da Vladimir Putin ya da Dmitri Medvedev’in Netanyahu ile görüştüğünü reddediyorlar.

Bilindiği üzere, geçtiğimiz günlerde Rusya ile Suriye arasında askeri anlaşmaların imzalanacağı açıklanmıştı. İsrail, Rusya’nın İran ve Suriye’ye silah satmasından rahatsız. Aynı zamanda, İsrail’in elindeki kimi kanıtların Rus silahlarının Hizbullah’a temin edildiğini gösterdiği iddia ediliyor.
(soL – Dış Haberler)