İslamcıları destekleyen papaz Nusra tarafından kaçırıldı

Suriye'de ilk günden itibaren özellikle dinci Esad karşıtlarını destekleyen İtalyan Cizvit papazı Paolo Dall’Oglio radikal islamcı gruplarla görüşmek üzere Suriye'de iken kaçırıldı.

( soL - Dış Haberler ) Suriye'de çıkan karışıklığın ilk günlerinden itibaren muhalif grupların özellikle de silahlı islamcı gruplara desteğini açıklayan ve Suriye'ye yabancı müdahalesine aktif bir şekilde destek veren Cizvit papazı Paolo Dall’Oglio geçtiğimiz gün Rakka'da islamcı liderler ile görüşmeye gittiği sırada kaçırıldı. Görgü tanıkları papazın El Kaide tarafından kaçırıldığını söylüyor.

Muhaliflerin kimyasal silah kullanmasını desteklemişti
Suriye'de silahlı muhalefetin ilk darbe aldığı günlerden itibaren Batı müdahalesini "Suriye Halkını ölümden kurtarmak" adına destekleyen ve Kaddafi'nin öldürülmesi ardından "Libya şimdi özgür" açıklaması ile dikkatleri üzerine çeken Cizvit papazı Paolo Dall’Oglio muhalif grupların kimyasal silah kullanmasını da meşrulaştırmaya çalışan açıklamaları ile tepki toplamıştı.

Daha önce Suriyeli yetkililerin sınırdışı ettiği papaz El Kaide'ye bağlı Irak ve Suriye İslam Devleti örgütünün kontrol ettiği Rakka'ya geri dönmüştü ve buradaki radikal islamcılar ile görüşme hazırlıkları yapıyordu. Kaçırılma olayının ardından Reuters'e konuşan aktivist görgü tanıkları papazın El Kaide tarafından kaçırıldığını söyledi. Papazın cep telefonu ve bağlı cihazlarının ise takibi önlemek amacı ile yok edildiği tahmin ediliyor.

El Kaide daha öncede hristiyan din görevlilerini kaçırmıştı. Süryani Yohanna İbrahim ve Rum Ortodox Bulos Yazıj, Çeçen militanlar tarafından Türkiye sınırına yakın bir bölgede kaçırılmıştı. Papazlardan hala haber alınamıyor.