'IŞİD'in Musul işgalini ABD, İsrail, Türkiye planladı'

IŞİD'in Musul'u ele geçirmesi için ABD, İsrail, Suudi Arabistan, Ürdün ve Türkiye'nin bilgisiyle Amman'da bir toplantı düzenlendiği öne sürüldü. Ayrıca İran'ın, toplantıya ön ayak olan Mesud Barzani'yi tehdit ettiği ve Maliki'ye destekleme sözü verdiği iddia edildi.

Katliamcı örgüt IŞİD'in Musul'u ele geçirmesine dönük hamlenin, ABD, İsrail, Suudi Arabistan, Ürdün ve Türkiye'nin bilgisiyle Amman'da planlandığı iddia edildi. 1 Haziran'da Irak Baas'ı ve KDP'nin de katıldığı toplantıya Mesud Barzani'nin ön ayak olduğu ve bu nedenle İran'ın da Barzani'yi tehdit ettiği öne sürüldü.

'İran, Barzani'yi tehdit etti'
Özgür Gündem'in haberine göre, Amman'da yapıldığı öne sürülen toplantının belge ve bilgileri 4 milyon dolar karşılığında Iraklılara satıldı. Ortadoğulu bir diplomat tarafından kendilerine belgelerin ulaştırıldığını belirten gazete, haberde yer verdiği iddialarına göre, Irak'a IŞİD eliyle yeni bir müdahale kararı için ABD, İsrail, Suudi Arabistan, Türkiye'nin de içinde olduğu bazı devletlerin bilgisi dahilinde Amman'da bir toplantı düzenlendi. Plandan haberdar olan İran'ın ise toplantıya ön ayak olan Mesut Barzani'yi IŞİD'e verdiği desteği çekmesi yönünde tehdit etti, Maliki'ye de destekleme sözü verdi.

İsimler sıralandı
Haberde, toplantıya katılan isimler ise şöyle sıralandı: "Ürdün İstihbarat Sorumlusu ve Kral Abdullah’ın Temsilcisi Salih Kelob, KDP adına Azad Berwari ve İstihbarat Sorumlusu Mesrur Barzani’nin Yardımcısı Cuma adındaki bir kişi, Baas Partisi’nin birçok bileşeni, Nakşibendi Hareketi adına İzzetin El Duri, Cayş El Mücahiddin adına Amid Rukun ve Ebu Mahir, Ensar El İslam örgütü adına Seyfeddin adında bir şahıs, Ceyş Ensar El Sune, Cayş El Tayfa El Mansura (Bu örgüt ağırlıklı olarak Cezayir ve Mağribîlerden oluşuyor), Kefayıp Sewra El İşrin, Ceyş El İslami, Şoraya Ensar El Tewhit ve ismi bilinmeyen Libyalı bir şahıs"