IŞİD militanı Bosnalı, Halep’teki çatışmada öldürüldü

Bosna’nın Zenitsa şehrinden IŞİD’e katılmak için Suriye’ye giden Sejdin Omerdić (Seydin Ömerdiç) adındaki Bosnalı bir militanın, IŞİD’in Kürtlerle girdiği çatışmada öldürüldüğü açıklandı.

Haber Boşnak'ın haberine göre, Suriye'nin Halep ilinde bulunan Ayn el-Arab (Kobanê) kasabası etrafında yaşanan bir çatışmada öldürülen Bosnalı Sejdin Omerdić’in, IŞİD’e bir sene önce katıldığı, bu süre içinde sayısız çatışmaya girdiği ve defalarca yaralandığı belirtiliyor.

Omerdić’in ölümünü kamuyouna Facebook sayfası üzerinden kızkardeşi duyurdu.

Bosna Hersek’ten “Vijesti Ummeta” (Ümmet’ten Haberler) adlı bir internet portalında ise radikal islamcı militan Omerdić’in “başarıları”ndan bahsedilen bir metin yayınlandı. Metinde, “Esad-Şii-Nusayri yönetimine ve PKK’nın komünist parti mürtedlerine karşı mücadele eden bu korkusuz aslan Bosna şehidinin asıl amacının, İslam ve müslümanların onurunu korumak adına Allah’ın kanun ve şeriatlarını uygulayarak yeryüzünde doğruluğu sağlamak” olduğu ifadeleri yer alıyor.

Bosna, Arnavutluk ve Kosova ile Sırbistan’ın müslüman yoğunluğunun fazla olduğu ‘Sancak bölgesi’nden, IŞİD ve diğer cihadist örgütlere katılmak için Suriye ve Irak’a giden militan sayısı yüzlerle ifade ediliyor.