İşgalciler kendilerini korumaktan aciz

Afganistan’da ABD Büyükelçiliği korumalarının içki içip dağıttığını gösteren fotoğrafların tepki çekmesi üzerine, elçilik yönetimi çareyi korumalara içki yasağı getirmekte buldu.

Afganistan’daki ABD Büyükelçiliği’ni koruyan özel güvenlik görevlilerinin içki içip alem yaptığı görüntülerin ortaya çıkmasının ardından, Kabil’deki personelinin güvenliğiyle ilgili şikayetlerin artması üzerine, korumaların kaldığı kampta alkollü içecek içilmesi yasaklandı. ABD’nin Kabil Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamada, koruma görevlilerinin içkili olarak kavga etmelerinin ABD’li diplomatları riske attığı iddialarının ardından başlatılan soruşturma çerçevesinde, Sullivan Kampı’nda tüm alkollü içeceklerin yasaklandığı kaydedildi.

Açıklamada, ABD’nin Kabil Büyükelçisi ve diğer üst düzey büyükelçilik çalışanlarının konuyu görüşmek üzere dün bir araya geldiği, soruşturma kapsamında korumalarla görüşüldüğü belirtilerek, güvenlikten sorumlu yetkililerin de bazı çalışanların görevden alınması ya da işten atılması konusunu değerlendirecekleri bildirildi.

Ortaya çıkan fotoğraflar, 5 yıldır Kabil Büyükelçiliği’ni koruyan özel güvenlik şirketi ArmorGroup çalışanlarının, kampta partilerde çıplak halde vokta içtikten sonra kavga ettiklerini ve Afganlara kötü davrandıklarını gözler önüne seriyor. Fotoğraflar, Taliban’ın güçlendiği ve işgalcilere yönelik saldırıları arttırdığı dönemde, askeri olarak da giderek gerileyen ABD’nin kendi çalışanlarını korumakta da ne kadar başarısız olduğunu gösteriyor.

(soL-Dış Haberler)