İşgalci kan kaybediyor

Pakistan'dan Afganistan'ın Kandahar eyaletine yakıt taşıyan NATO'ya ait yakıt kamyonları saldırıya uğradı. 20'den fazla kamyonun imha edildiği belirtiliyor.

Afganistan'da işgali pekiştirmek isteyen NATO'ya karşı silahlı eylemler devam ediyor. Kısa bir süre önce ABD'nin desteği ile Taliban'ı yok etmek için Svat Vadisi'nde operasyon başlatan Pakistan'da NATO kuvvetlerine yakıt taşıyan 20'den fazla kamyon yakıldı.

Pakistan'ın Karaçi Limanı'ndan aldıkları mühimmat, yakıt ya da gıda malzemelerini Afganistan'a taşıyan kamyonlara yönelik saldırılar dün de devam etti. Pakistan polis kaynakları ülkenin Belucistan eyaleti sınır geçişinde 20'den fazla yakıt taşıyan kamyonun imha edildiğini duyurdu. Uzaktan kumandalı bombalarla gerçekleştirilen eylemi henüz üstlenen olmadı ancak Taliban'ın NATO birliklerine ya da konvoylarına daha önce de vurmuştu.

Pakistan ordusu, Svat Vadisi’nin Mingora kentinde dün düzenlenen intihar saldırısı ardından gerçekleştirilen operasyonlarda çıkan çatışmalarda 30’dan fazla Talibanlının öldürüldüğünü ileri sürdü. Ordu sözcüsü Ahtar Abbas, Talibanların birçok bölgede düzenlenen operasyonlarda çıkan şiddetli çatışmalarda öldürüldüğünü belirtirken, ordu kayıpları hakkında her hangi bir bilgi vermedi.

Bu arada, Mingora kentinde dün bir polis karakoluna düzenlenen intihar saldırısında ölen polis adaylarının sayısının 17’e çıktığı bildirildi. Saldırıya ilişkin daha önce yapılan açıklamalarda, 15 polis adayının öldüğü, çok sayıda adayın da yaralandığı kaydedilmişti.

Pakistan ordusu, Pakistan-Afganistan sınır bölgesindeki Taliban güçlerinin hakimiyetine son vermek için aylardır operasyon düzenliyor. Ordu, birçok bölgede denetimi yeniden ele geçirmesine karşın Talibanların sık sık eylem düzenlemelerinin önüne geçemiyor. ABD tarafından desteklenen Pakistan yönetiminin sivillere yönelik saldırılar düzenlediği iddia ediliyor. Pakistan yönetimi de çoğu zaman sivilleri hedef alan ABD'nin insansız uçaklarla gerçekleştirdiği katliamlara ses çıkarmıyor.
(soL - Dış Haberler)