İran'dan sert açıklama: 'İsrail'den geriye bir şey kalmaz'

İran ile İsrail arasındaki gerilim karşılıklı açıklamalarla tırmanırken, İran'dan gelen sert açıklamada "İsrail'den geriye bir şey kalmaz" dendi.

İran ile İsrail arasındaki tansiyon tırmanırken, karşılıklı açıklamalar da giderek sertleşiyor. Amerikan basınına konuşan İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Tahran'ın 6-7 ay içinde nükleer bomba üretmenin eşiğine geleceğini söylemiş ve İran'a yönelik "kırmızı çizgi" isteğini tekrarlamıştı.

İran ise çok sert bir mesajla İsrail'i uyardı. NTV'nin haberine göre, Devrim Muhafızları Komutanı Muhammed El Caferi, İsrail’den gelecek bir saldırıya sert karşılık verileceğini söyleyerek “Bir saldırı durumunda İsrail'den geriye bir şey kalmaz. İsrail'in küçük bir toprak parçasına sahip olduğunu ve İran'ın çok sayıda füzesine karşı koyamacağını göz önüne alırsak, İsrail'de hiçbir yerin korunamayacağını düşünüyorum” dedi.

İsrail, nükleer programı nedeniyle İran'a karşı harekete geçilmesini isterken, Obama yönetimi, yaptırımlarla diplomasiye zaman tanınmasından yana. Bu görüş ayrılığı, İsrail-Amerikan ilişkilerini gererken, Başkan Barack Obama'nın, Netanyahu'ya randevu vermediği iddia edilmişti.