İran Suriye için 'geçiş hükümeti' tasarısı mı sundu?

İran'ın, Eylül ayının sonunda yapılan bir toplantıda Suriye krizi konusunda bir "geçiş hükümeti" tasarısı sunduğu iddia edildi. Planın ayrıntıları kamuoyuna açıklanmadı.

İran'ın Mehr Haber Ajansı'nın haberine göre, Arap ve Kuzey Afrika ile ilişkilerden sorumlu Dışişleri Bakanı Yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahyan, pazartesi yayınlanan bir röportajında İran'ın Suriye'deki krizi sonlandırmak için bir geçiş hükümeti tasarısını gündeme getirdiğini söyledi.

Pazar günü Birleşmiş Milletler ve Arap Birliği özel temsilcisi Lakdar İbrahimi ile bir basın toplantısı düzenleyen İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi, İran'ın Suriye krizini çözmek için resmi olmayan yazılı bir tasarı sunduğunu söylemişti. Emir Abdullahyan, bu tasarının 29 Eylül'de New York'ta gerçekleştirilen ve Mısır, İran, Türkiye ve Suudi Arabistan dışişleri bakanlarının katıldığı bir temas grubu toplantısında dile getirilen "geçiş hükümeti" önerisi olduğunu belirtti.

Tahran Times'a konuşan Abdullahyan, bu inisiyatifin Suriye'de yaşanan sorunlara yönelik siyasi bir çözümü hedeflediğini söyledi.

(soL - Dış Haberler)