İran: 'Patriotların yerleştirilmesi kışkırtıcı bir eylem'

İranlı yetkililerden NATO tarafından Türkiye-Suriye sınırına yerleştirilecek Patriotlara dönük tepkiler gelmeye devam ediyor. İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi de, Türkiye'ye Patriot savunma sistemlerinin konuşlandırılmasını ''beklenmedik sonuçlar doğurabilecek kışkırtıcı bir eylem'' olarak niteledi.

İran'ın resmi haber ajansı Irna'nın haberine göre Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi, "Patriot füzelerinin yerleştirilmesinin hiçbir sonuca varmayacağını, bunun provokasyon olduğunu ve beklenmedik sonuçlar doğurabileceğini ifade etti.

Salihi, füzelerin yerleştirilmesinin caydırıcılıktan çok kışkırtıcı etkisi olacağını belirterek, füzelerin bölgede güvenliğin sağlanmasına yardım etmeyeceğini vurguladı.

"Dünya savaşına zemin hazırlar"
İran Genelkurmay Başkanı Hasan Firuzabadi de, Türkiye'ye yerleştirilecek NATO'ya ait Patriot füze savunma sisteminin dünya savaşına zemin hazırlamak anlamına geleceğini söylemişti.

Ahmedinejad Türkiye gezisini iptal etti
İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın davetlisi olarak Mevlana'nın 739. vuslat yıl dönümü dolayısıyla Konya'da düzenlenecek Şeb-i Arus törenine katılacağı açıklanmış, ancak Ahmedinejad'ın "başka bir programı" nedeniyle bu geziyi iptal ettiği öğrenilmişti.

(soL-Dış Haberler)