Irak'ta dört ABD'li öldü

ABD'nin Şii lider Mukteda el Sadr'a bağlı Mehdi Ordusu'na yönelik operasyonları sürerken Bağdat'taki intihar saldırısında dört ABD'li öldü.

soL (DIŞ HABERLER) Irak'ın başkenti Bağdat'taki Sadr Mahallesi'nde direnişçiler tarafından düzenlenen bombalı intihar saldırısında 4 ABD'li öldü.

Bağdat'taki ABD Büyükelçiliğinden yapılan açıklamada ölenlerden ikisinin dışişleri ve savunma bakanlıklarında çalıştığı, diğer ikisinin ise ABD askeri olduğu bildirildi. Saldırıda altı Iraklı da hayatını kaybetti. Saldırı sırasında konseyde başkanlık seçimlerinin yapılmak üzere olduğu kaydedildi.

Irak'taki muhalif Şii lider Mukteda El Sadr'a bağlı Mehdi Ordusu'nun kalesi olan Sadr kentinde Nisan ve Mayıs aylarında şiddetli çatışmalar meydana gelmişti. Mehdi Ordusu ile işgalci ABD ordusu, 10 Mayıs'ta ateşkes ilan etmişti. Ancak ateşkesin üzerinden bir hafta geçmeden ABD'li askerler, anlaşmayı ihlal ederek mahallede direnişçilere yönelik operasyonlarını sürdürmüştü.
Irak'ın kukla Başbakanı Nuri el Maliki, önceki gün Sadr'a yönelik operasyonların süreceğini belirterek bir sonraki hedefin Diyala olacağını açıklamıştı. Mart ayından bu yana geniş çaplı operasyonlar düzenleyen Irak ordusu, Basra, Bağdat'ın Sadr Mahallesi ve Musul'da özellikle Sadr yanlılarına karşı etkili sonuçlar aldı.