İngiltere’de muhafazakârlar protesto edildi

14 yıldan sonra Muhafazakâr Parti ilk konferansını İngiltere’nin Birmingham şehrinde gerçekleştirdi. Tüm Britanya’dan yaklaşık 7000 kişi muhafazakârları protesto etmek için Birmingham’a geldi.

Liberal Demokratlarla birlikte yeni hükümeti oluşturan Muhafazakâr Parti konferansı dün Birmingham’da yapıldı. Partinin, hükümeti kurduğu ilk günden beri sağlık, eğitim, çoçuk yardımı, işsizlik parası gibi konularda kesintileri ve özelleştirmeleri gündeme getirmesi işçilere 1980’lerin Margaret Thacher’lı günlerini hatırlarıyor.

Konferansın yapıldığı sırada, sendika, sosyalist ve komünist parti üyesi yaklaşık 7000 kişi muhafazakârların politikalarını protesto için bir yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşte sadece muhafazakârlara karşı değil, İşçi Partisi’nin sendikalar üzerindeki hakimiyetine karşı sloganlar da atıldı. Ayrıca partinin işçi sınıfı grevlerini engellemek amaçlı kurduğu hâkimiyet de protesto edildi.

Polisin beklenenin üstünde güvenlik önlemi aldığı yürüyüşte herhangi bir olay çıkmazken, anarşist bir grup gözaltına alındı.

(soL – İngiltere)