İngiliz bakandan veryansın

İngiliz Savunma Bakanı, “Afganistan’daki savaşa yeterli sayıda asker vermiyorlar” diyerek eleştirdiği NATO üyelerinden daha fazla destek istedi.

soL (DIŞ HABERLER) İngiltere Savunma Bakanı John Hutton, NATO üyelerini Afganistan'a yeteri kadar asker göndermemekle suçladı.

Basın toplantısında konuşan Hutton, üye devletlerin Taliban'la mücadelesinde en ağır yükü ABD'nin çektiğini söyleyerek, müttefiklerinden ellerini taşın altına koyma talebinde bulundu.

"Buna ittifak denmez, tek yönlü trafik" denir diyen Hutton, İngiltere'nin, Afganistan'daki savaşa gerektiği şekilde destek veren birkaç Avrupa üyesinden biri olduğunu dile getirdi.

"ABD'den daha fazlasını beklemek dürüstçe olmaz, ayrıca mümkün de değil" diyen Hutton, "NATO bir arada durmalı" ifadesini kullandı.

Dışişleri Bakanı farklı konuştu
Söz konusu açıklamalar geçtiğimiz günlerde İngilitere Dışişleri Bakanı David Miliband'ın açıklamalarıyla büyük bir çelişki oluşturuyor. Miliband, Guardian'da yayınlattığı yazıda, ABD'nin 11 Eylül sonrası politikasını eleştirerek, "teröre karşı savaş"ın yarardan çok zarar getirdiğini ifade etmişti.

" 'Teröre karşı savaş' doktrini, Usama Bin Ladin'de cisimleşmiş tek ve ulusötesi bir düşman tanımlıyor, ama bu doğru değil" diyen Miliband, demokrasilerin terörizme hukukun üstünlüğünü yücelterek cevap vermesi gerektiğini dile getirmişti.