İhvan Suriye'de parti kuruyor

Müslüman Kardeşler'in Suriye kolunun siyasi bir parti kurmak için hazırlandığı belirtiliyor.

(soL - Dış Haberler) Londra merkezli Suudi gazetesi Şark-ül Evsat'ın haberine göre, Müslüman Kardeşler'in Suriye kolu, 12 Kasım'da bir siyasi parti kurduğunu ilan edecek.

Gazeteye konuşan Suriye Müslüman Kardeşler'i Genel Rehber'i Ali Sadreddin Bayanuni, partinin adının Ulusal Anayasa ve Özgürlük Partisi olacağını, kısa adının "Waad" (Vaat) olarak bilineceğini ve genel başkan yardımcısının Hıristiyan olacağını söyledi. Bayanuni, partinin genel başkanlığını yüksek öğrenimini İngiltere'de yapan Muhammed Velid'in yapacağını kaydetti.

Partide İhvan'ın yanı sıra başka siyasi parti ve hareketlerden gelenlerin de yer alacağını söyleyen Bayanuni, üçte bir üyeliğin Müslüman Kardeşler'e, üçte bir üyeliğin diğer İslamcı akımlara, kalan üçte birin de liberal ve milliyetçi şahsiyetlere verileceğini belirtti.

Partinin Suriye halkı için eşitlik, adalet, onur ve özgürlük hedefleyeceğini söyleyen Bayanuni, demokratik mekanizmaların kurulması ve İslami bilginin yaygınlaşması için mücadele edeceklerini ifade etti.