Hizbullah'tan esir değişimine onay

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah İsrail'le esir değişimini kabul ettiklerini açıklarken, Batı yanlısı Başbakan Fuad Sinyora anlaşmayı Hizbullah'ın başarısı olarak nitelendirdi.

soL (DIŞ HABERLER) Lübnan'da muhalefetteki Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, İsrail Başbakanı'nın öldüğünü iddia ettiği iki İsrail askerini teslim etmeyi kabul ettiklerini açıkladı.

Nasrallah, bir süredir gündeme gelen esir değişimi anlaşmasını kabul ettiklerini belirterek, İsrail'in elindeki beş Lübnanlı tutsak karşılığında, İsrail'in Lübnan'a saldırdığı 2006 yılında esir alınan Ehud Goldwasser ve Eldad Regev'i serbest bırakacaklarını söyledi.

İsrail Başbakanı Ehud Olmert, iki askerin de çoktan öldüğüne inandığını belirtmişti. İsrail kabinesi, Pazar günü esir değişimini onaylamıştı.

İsrail'in bazı Filistinli tutsakları da serbest bırakacağını ve rehin tuttuğu Lübnanlı direnişçilerin cesetlerini Lübnan'a teslim edeceğini ifade eden Hizbullah lideri, esir değişiminin iki hafta içinde tamamlanacağını bildirdi.

Nasrallah, İngiltere hükümetinin Hizbullah'ın askeri kanadını terör listesine alma kararının da, doğru yolda olduklarını gösterdiğini ve bundan "onur duyduklarını" söyledi.

"Hizbullah'ın başarısı"
Lübnan'ın Batı yanlısı Başbakanı Fuad Sinyora, İsrail ve Hizbullah arasındaki esir değişimi anlaşmasının, Yahudi devletinin başarısızlığı ve Hizbullah'ın başarısı olduğunu söyledi. Anlaşmanın İsrail'in reddettiği Lübnan'ın ulusal çıkarlarına hizmet ettiğini belirten Sinyora, bazı tutsakların İsrail tarafından serbest bırakılacak olmasından tüm Lübnanlılar gibi sevinç duyduğunu ifade etti.