Hıristiyan demokratlar: “Hallerine şükretsinler”

Hollanda koalisyon partilerinden Hıristiyan Demokrat Partisi (CDA) belediye ve valilik memurlarının greve gitmesinin çok da uygun bir davranış olmadığını söyledi.

CDA tarafından yapılan açıklamada Hollanda’da birçok insanın işten atıldığı günlerde birilerinin ücretlerin düşük olması sebebiyle greve gitmesinin uygunsuz olduğu savunuldu.

Binlerce kişinin işlerini kaybetmenin eşiğinde olduğunu söyleyen milletvekili Eddy van Hijum, CDA adına bir açıklama yaptı. Açıklamada “Günümüzde gelir düzeyi konusunda şikayette bulunmak yerine çalışıyor olmanın öneminin ayırdında olunması gerekir” diyerek memurlara göz dağı vermeye çalışan CDA, bu açıklama ile memurları hallerine şükretmeleri konusunda uyardı.

Geçtiğimiz günlerde ülkenin farklı bölgelerinde belediye ve valilik memurları toplu sözleşme şartlarının iyileştirilmesi talebi ile greve gideceklerini bildirdiler. Grev kapsamında çöplerin toplanmamasına bazı bölgelerde başlanıldığını belirten sendika sözcüsü yüzde bir buçukluk zam konusunda kararlı olduklarını açıkladı.

Belediye ve valilik memurlarının farklı toplu sözleşmeler kapsamında çalışmalarına rağmen işverenlerle yapılan görüşmelerin aynı zamana rastlaması ve sendika taleplerinin karşılıksız kalması sebebiyle ortak hareket kararı alındı.

(soL – Hollanda)