Hele bir Madonna gelsin gitsin, Perslileri ondan sonra bombalayalım!

Madonna, 29 Mayıs'ta İsrail'de konser verecek. Bir grup Madonna hayranı ise, "Madonna konser verene kadar İran'a saldırılmasın" diye kampanya başlattı!

ABD'li ünlü şarkıcı Madonna, 29 Mayıs'ta İsrail'in başkenti Tel Aviv'de konser vermeye hazırlanıyor. Ancak İsrail'de yaratılan toplumsal algı o boyutta ki, ülkenin İran'a saldırmasının hem çok normal, hem de yakın zamanda çok olası olduğunu düşünen Madonna hayranları, İran'a saldırının "konser sonrasına ertelenmesi" için kampanya başlattı.

Kampanya dahilinde Facebook'ta İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun takma adına atıfla, "Bibi! Madonna’nın 29 Mayıs’taki gösterisine kadar İran ile savaş yok" isminde bir sayfa açıldı.

"Savaş için psikolojik hazırlık"
Türkiye Komünist Partisi'nin günlük yayın organı TKP'nin Sesi'nde, söz konusu kampanyayla ilgili bir değerlendirmeye yer verildi. Değerlendirme şöyle:

"Ahlaksız bir savaşın ön çalışmaları da aynı biçimde devam ediyor.
Emperyalizmin savaş çarkları psikolojik hazırlıklarını ihmal etmiyor.
Pazar sabahı hemen bütün gazetelere servis edilen bu haber İran’a saldırıyı olağanlaştırmak için ne denli ince ve insanlıktan uzak hazırlıklar yapılabileceğini göstermesi bakımından ibret vericidir.
İran’ın bombalanmasıyla ve çıkacak bir savaşta ölecek binlerce, belki yüzbinlerce gencin olası acısı Madonna konserinin gölgesi altında bırakılıveriyor.
“Tamam bombalayın ama biraz bekleyin. Konser biletlerimiz yanmasın.”
Yanacak ve kavrulacak insan bedenleri kimin umurunda. Biliçaltımıza bu işlenmek isteniyor.
Artık tamamen yerli ve yabancı iktidar güçlerinin bildiri hazırlayıcısı haline gelmiş olan basının ve daha kötüsü buradaki insan olarak gazetecilerin dahi bu denli insanlıktan çıkmış olması aslında şaşırtıcı değildir. Çünkü kapitalizm yani bu düzen her şeyden önce vicdansızdır.
Türkiye Komünist Parti’si bölgemizdeki savaş hazırlıklarına karşı halkımızı duyarlı olmaya ve vicdanlarını korumaya çağırıyor."

(soL - Haber Merkezi)