'Hayır'ı takan yok!

İrlanda'nın referandumla reddettiği Lizbon anlaşması, İngiltere ve İspanya'da onaylandı.

soL (DIŞ HABERLER) İrlanda'nın 12 Haziran'da referandumla reddettiği Lizbon Anlaşması İngiltere'de onaylandı. Hükümet yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre, anlaşmanın kabul edilmesi için gereken tüm süreç tamamlandı.

Dış İlişkiler Ofisi'nden yapılan açıklamada, gerekli olan imzalı metnin merkez konumundaki Roma'ya gönderildiği belirtildi. Dışişleri Bakanı David Miliband, parlamentoda bir konuşma yaparak duruma dair bir açıklamada bulunacak.

Anlaşmanın onaylanma süreci Yüksek Mahkeme'nin referandum önerisi sunması ve hükümete karşı çıkmasıyla sekteye uğramıştı.

İspanya Parlamentosu ise, İrlanda halkının referandumla reddettiği Avrupa Birliği (AB) reform antlaşmasını büyük bir oy çokluğuyla onayladı. Parlamentoda 322'ye karşı 6 oyla kabul edilen antlaşmanın, kabul sürecini tamamlaması için Senato'nun da onayından geçmesi gerekiyor

İrlanda'nın "Hayır"ına nasıl cevap vereceklerini henüz netleştiremeyen AB ülkeleri konuyu Ekim ayında yeniden tartışmaya açacak. Anlaşmanın yürürlüğe girebilmesi için 27 ülkenin tümünün kabul anlaşmaya onay vermesi gerekiyor.