Hamas'tan Erdoğan'a afişli teşekkür!

Hamas, Gazze'ye 'desteklerinden' duyduğu memnuniyeti ifade etmek için Başbakan Erdoğan'ın fotoğrafının da bulunduğu afişi kentin en büyük caddelerinden birine astı.

(soL - Dış Haberler) Ömer el-Muhtar Caddesi'nde asılan ve "Kudüs Yiğitlerini Bekliyor" yazılı afişte, Başbakan Erdoğan'ın resminin yanı sıra Gazze'deki Filistin Hükümeti Başbakanı İsmail Heniye, Hamas'ın Siyasi Büro Şefi Halid Meşal, Katar Emiri Temim bin Hamad Al Sani ve eski Katar Emiri Şeyh Hamad bin Halife Al Sani'nin resimleri yer aldı.

Hamas'ın Sosyal Etkinlikler Birimi Müdürü Eşref Ebu Zeyd, sözkonusu afişin, Gazze'yi 'destekleyenlere' teşekkür mahiyetinde olduğunu belirtti.

Hamas'ın Erdoğan'a teşekkürü manidar!
Hamas'ın son yıllarda attığı adımlar düşünüldüğünde, Başbakan Erdoğan'a müteşekkir olmasının da manidar olduğu görülüyor.

Geçtiğimiz yıl İsrail’in Gazze’ye dönük hava saldırılarına cevap vermeyen Hamas, Suriye’ye saldırmış, Hamas sözcüsü yaptığı skandal açıklama ile "Beşar Esad’ı devirmek 'Filistin cihadından' daha acil" demişti.

Öte yandan Hamas, Mısır'daki Müslüman Kardeşler'le işbirliği içerisinde olduğu gerekçesiyle Mısır'da yasaklanmış, Sina'daki El-Kaide destekli İslamcı gruplardan sorumlu tutulmuştu.