Hamas liderinden Türkiye halkına teşekkür

Hamas lideri Halid Meşal, Filistin halkına desteğinden dolayı Türkiye halkına teşekkür etti. Meşal, Türkiye’de halkın direncinin kendilerine de motivasyon kaynağı olduğunu belirtti.

soL (HABER MERKEZİ) Suriye'nin başkenti Şam'daki bürosunda İHH İnsani Yardım Vakfı yetkilileriyle görüşen Hamas lideri Halid Meşal, Türkiye halkına Filistinliler'e gösterdiği destekten dolayı teşekkür etti. Meşal, Türkiye'de halkın bu tavrından gurur duyduğunu söyleyerek, "İçinde bulunduğumuz savaşta galipler ve mağluplar var. Filistin'deki direnenler ve onlara destek veren Türkiye halkı bu galipler içinde. Mağluplar ise, silahları ve askeri güçleri ne olursa olsun Siyonist İsrail ve onun destekçisi olanlardır" dedi.

İsrail'i eleştiren Meşal, "Siyasi baskı, insani ambargo ve tehditlerle elde edemediklerini şimdi şiddet kullanarak elde etmeye çalışıyorlar" diye konuştu. Kendilerinin işgal altındaki topraklarını koruduklarını ve bağımsızlık için mücadele ettiklerinin vurgulayan Meşal, işgalcilere karşı mücadelenin bu meşruiyet zemininde yürütüldüğünü ifade etti.

İslam dünyasının da üzerine düşeni yapması gerektiğini söyleyen Meşal, "Bu bedeli ödemeye Filistin halkı razı. Ama halkımızın Siyonist saldırılar karşısında ilk cephede verdiği bu mücadelenin desteklenmesi hayati önem taşıyor. Hepimizin üzerine düşen sorumluluklar var. Halkımız canıyla, şehitleriyle ve mücadelesiyle bu bedeli öderken, başta Türkiye halkı olmak üzere tüm İslam dünyası da üzerine düşeni yapmalı" dedi.