Halep’te bir Ermeni kilisesi yakıldı, 10 kişi kaçırıldı

Halep’te bir kilisenin yakıldığı ve “muhaliflerin” 7’si ermeni 10 kişiyi kaçırdıkları bildirildi.

Ermenistan merkezli Times gazetesinde yer alan habere göre, Halep’te Ermenilerin yoğun olarak yaşadığı Nor Kyugh (Meidan) mahallesinde bulunan Surp Kevork Ermeni Kilisesi’nin yakıldığı ve 7’si Ermeni 3’ü Hıristiyan Araplardan oluşan toplam 10 kişinin kaçırıldığı bildirildi. Haberde kaçırma olayının muhalifler tarafından gerçekleştirildiği iddia edildi.

Suriye piskoposlar sözcüsü Jirair Reyisian Beyrut merkezli Aztag gazetesine yaptığı açıklamada, kilisenin 29 Ekim tarihinde kundaklandığını söylerken, kilisenin ofis odaları ve sanat eserleri dahil iç kısımların ciddi bir biçimde yandığını belirtti.

Surp Kevork Kilisesi’ne karşı düzenlenen “barbarca” saldırıyı kınadıklarını belirten sözcü, sorumluların cezalandırılacaklarına inandığını belirtti.

Gazetede yer alan bir iddiaya göre, “muhaliflerin” bu kişileri hükümetin elinde bulunan 150 “muhalifle” takas etmek için kaçırdığı belirtildi.

Konuyla ilgili haberinde kaçırılan kişilerin “muhalifler” tarafından kaçırıldığı iddiasına yer veren Armenianweekly gazetesi ise bu iddianın doğrulanmadığını ifade etti.

(soL- Dış Haberler)