Haiti'de binlerce kişi hayatını kaybetti

Haiti’de gerçekleşen 7,0 şiddetindeki depremin ardından halk felaketle baş başa kaldı. Binlerce kişinin ölmüş olmasından korkuluyor.

Haiti’nin başkenti Port-au-Principe’de Salı günü yerel saatle 16:53’te meydana gelen, Richter ölçeğiyle 7,0 şiddetindeki deprem, ülkeyi yıkıma uğrattı. Haiti Devlet Başkanı Rene Preval, binlerce kişinin ölmüş olmasından korktuklarını açıkladı. Başbakan Jean-Max Bellerive ise CNN’e yaptığı açıklamada yüz binden fazla kişinin ölmüş olabileceğinden korktuğunu söyledi. Kızıl Haç, üç milyondan fazla kişinin depremden etkilendiğini belirtiyor.

Başkentte bulunan Meclis binası da yıkılan binalar arasında. Çok sayıda okulun, içinde öğrencilerle birlikte yıkıldığı belirtiliyor. Birleşmiş Milletler’in Haiti’deki misyon şefi Tunuslu Hedi Annabi de ölenler arasında.

Sokakların cesetlerle dolu olduğu başkentte halk, yıkıntılar arasında kendilerine kalacak bir yer ve yiyecek ve su aramakla meşgul. ABD, İngiltere ve Venezuela gibi birçok ülke Haiti’ye yardım gönderme hazırlıklarına başladılar.

(soL - Dış Haberler)