Haaretz: Türkiye asker göndermek istiyor

İsrail&#039in ünlü gazetesi Haaretz, Türkiye&#039nin Gazze konusunda asker göndermeyi de içeren iki aşamalı bir planın kabulü için uğraştığını yazdı.

soL (HABER MERKEZİ) Haaretz gazetesi, T&uumlrkiye'nin Gazze konusunda iki aşamalı bir planı kabul ettirmeye &ccedilalıştığını, buna g&oumlre, ilk aşamada ateşkes ilan edilmesinin ve T&uumlrk askerlerinin de g&oumlrev yapacağı UNIFIL benzeri uluslararası barış g&uumlc&uumln&uumln konuşlandırılmasının, ikinci aşamada ise T&uumlrkiye'nin &uuml&ccedil Arap &uumllkesi Suudi Arabistan, Suriye ve Mısır arasında arabuluculuk yaparak, Hamas ile El Fetih'in barıştırılması i&ccedilin bir anlaşmanın hazırlanmasının &oumlng&oumlr&uumlld&uumlğ&uumln&uuml kaydetti.

Erdoğan'ın Ortadoğu turunun, İsrail ile Hamas'ı barıştırmak kadar, b&oumllge &uumllkeleri arasında da eşg&uumld&uumlm&uuml artırmayı hedeflediğini belirten gazete, Gazze konusunda Arap &uumllkeleri arasındaki uyumsuzluğa işaret etti.

Erdoğan'ın temaslarının bu nedenle zor olacağını savunan Haaretz, iki aşamalı plan i&ccedilin şunları yazdı: &quotAraplar arasındaki krizin &uumlstesinden gelinmesi i&ccedilin T&uumlrkiye, iki aşamalı planını kabul ettirmeye &ccedilalışıyor. İlk aşama, iki tarafın ateşkes ilan etmesi ve G&uumlney L&uumlbnan'da g&oumlrev yapan UNIFIL g&uumlc&uumln&uuml model alan uluslararası bir barış g&uumlc&uumln&uumln İsrail-Gazze sınırına konuşlandırılmasını i&ccedileriyor. T&uumlrkiye bu g&oumlrev i&ccedilin kendi kuvvetlerini &oumlneriyor. Eğer ateşkes tutarsa, T&uumlrkiye'nin, Hamas ile El Fetih'i barıştırmayı ama&ccedillayan bir Arap anlaşmasının hazırlanması i&ccedilin Suudi Arabistan, Suriye ve Mısır arasında arabuluculuk yapacağı ikinci aşama devreye girebilecek. Bunun ardından da Filistin'de se&ccedilim yapılacak.&quot

Konuyla ilgili bir diğer haber: