Gürcistan: Gülen'in sevgi ve barış ideolojisine tanık olduk

Gürcistan’da faaliyet gösteren Çağlar Eğitim Kurumu’nu yapılan mezuniyet töreninde Nur cemaatini, dostları Saakaşvili iktidarı yetkilileri ve AKP'li miletvekilleri yalnız bırakmadı.

Gürcistan basınından da ilgi gören mezuniyet törenine Gürcistan Parlementosu’nun üst düzey yetkilileri, Türkiye’den AKPli milletvekili Ahmet Öksüzkaya, Türkiye Gürcistan Büyükelçisi Levent Murat Burha katıldı.

Gecede konuşma yapan Gürcistan Sağlık Komisyonu başkanı Ota Tgidze “1992 yılından beri Türkiye ile Gürcistan arasında işbirliği antlaşması yapılıyor, burada en önemli şey dostluğun pekişmesidir. Bu kültürler arası bir diyalogdur. Bu bir düşünce akımıdır. Bizler 18 yıldır Fetullah Gülen'in sevgi ve barış ideolojisine tanık olduk” dedi.

AKPli miletvekili Ahmet Öksüzkaya ise “Doğrusu biz bu kolejlerın farkını sadece matematik ve fendeki başarısında değil aynı zamanda öğrenciye verdiği insan sevgisi ve vatanseverlik duygusunda da görüyoruz” dedi.

Rusya, Azerbeycan ve Özbekistan gibi ülkeler Fetullah Gülen cemaatine bağlı okulları sakıncalı buldukları gerekçesiyle kapatırken Saakaşvilli iktidarı cemaata kucak açıyor.

(soL - Gürcistan)