Gürcistan’da muhalefet yeniden sokaklarda

Gürcistan’da Devlet Başkanı Mihail Saakaşvili’nin istifasını isteyen muhalefet, 23 Nisan tarihinde protesto gösterilerine yeniden başladı.

soL (DIŞ HABERLER) 9 Nisan tarihinde Saakaşvili'nin istifasını isteyen muhalefet, Paskalya nedeni ile ara verdiği gösterilere, başkent Tiflis dışından gelen göstericiler ile yeniden başladı.

Rus İnterfax haber ajansının haberine göre, gündüz saatlerinde Gürcistan Parlamentosu önünde başlayan gösteride bir konuşma yapan muhalefet lideri Eka Beseliya, bundan sonra Saakaşvili'nin bulunduğu her mekan önünde protesto gösterisi düzenleyeceklerini açıkladı. Gürcistan halkından, Saakaşvili'nin bulunduğu mekanların belirlenmesi konusunda yardım isteyen Beseliya, bugünden itibaren Saakaşvili'ye hareket özgürlüğü vermeyeceklerini söyledi.

Parlamento önünde yapılan gösteri devem ederken akşam saatlerinde Gürcistan Televizyonu binası önünde de eylem başlatan muhalefet, yalan haberleri ile toplumu manipüle eden televizyon yöneticilerinin susturulması gerektiğini, televizon yönetimini halka hizmet etmeye zorlanacaklarını açıkladı.

Gürcistan'da muhalefet 9 Nisan tarihinde Saakaşvili'nin istifa talebi ile protesto gösterilerine başlamıştı. Sayısı 15'i bulan siyasi partiyi biraraya getiren gösterilerin Saakaşvili'nin istifa etmesine kadar devam edeceği açıklanmıştı. Muhalefet tarafından başlatılan gösterilere rağmen Saakaşvili, kesinlikle istifa etmeyeceğini açıklamıştı.