Gül hem İsrail’e hem Obama’ya üzüldü

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırısını kınadığını belirtirken, Obama yönetimine böyle bir Ortadoğu bırakmanın sorumsuzluk olduğunu söyleyerek büyük bir gafta bulundu.

soL (HABER MERKEZİ) Cumhurbaşkanı Abdullah G&uumll, İsrail&rsquoin Gazze&rsquoye y&oumlnelik saldırısının kendisini &ccedilok &uumlzd&uumlğ&uumln&uuml ve saldırıyı kınadığını s&oumlyledi. Saldırının ilk saatlerinden itibaren olanları takip ettiğini belirten G&uumll, &ldquoİsrail Başbakanı da ge&ccedilenlerde buradayken kendisinin b&oumllgenin yeni bir şiddet sarmalına girmemesi i&ccedilin dikkatini &ccedilekmiştim&rdquo dedi.

Abdullah G&uumll, olayı sorumsuzluk olarak g&oumlrd&uumlğ&uumln&uuml vurgulayarak, &ldquoBug&uumln bir &ccedilok insan &oumlld&uuml, daha ne kadar &oumllecek bilinmiyor. D&uumlnyanın her yerinden de bu olay izleniyor. Olay sadece İsrail ve Filistin arasında değil, b&uumlt&uumln b&oumllgeyi istikrarsızlığa sokacak bir olaydır&rdquo dedi.

G&uumll, bu s&oumlzlerinin arkasından ş&oumlyle konuştu: &ldquoAyrıca yine bir sorumsuzca olan, yeni Amerikan y&oumlnetimine de b&oumlyle bir Orta Doğu&rsquoyu bırakmak... Bunu da doğrusu &ccedilok anlamlı buluyorum. B&uumly&uumlk bir &uumlz&uumlnt&uuml duyuyorum ve ger&ccedilekten bu olayı kınıyorum.&rdquo B&oumlylece G&uumll bir yandan Obama h&uumlk&uumlmeti i&ccedilin &uumlz&uumll&uumlrken, &oumlte yandan da Ortadoğu&rsquoyu ABD y&oumlnetimine bırakılan bir yer olarak tanımladı.