Gazze çocuklarının trajedisi

Aylardır süren abluka, yetersiz beslenme ve son olarak savaş Gazzeli çocukların ruh sağlığını bozmuş durumda.

soL (DIŞ HABERLER) Gazze Ruh Sağlığı Programı yetkililerinin verdiği bilgiye göre Gazzeli çocukların yarısından çoğunun psikolojik yardıma ihtiyacı var.

18 aydır İsrail ablukası altında bulunan ve şimdilik ara verilmiş bir savaşa tanık olan çocuklarda korku, anoreksiya, uykusuzluk, dikkat bozukluğu, karabasan ve uyku bozukluğu gibi rahatsızıklara çok sık rastlandığı belirtiliyor.

"Çocukların yarısının psikolojik müdahaleye gereksinimi var ama ruh sağlığı bölgedeki tıbbi faaliyetler arasında en az kaynak ayrılabilen alanlardan birisi" diyen Dr. El Sarraç Filistinlilerin kaynak ve altyapı sorunlarından dolayı kliniklere gidemediklerini, sorunlarını telefonda anlatmaya çalıştıklarını ifade etti.

UNICEF de İsrail'in Gazze saldırısının asıl kurbanlarının çocuklar olduğunu açıklarken kurum yöneticilerinden Ann Veneman Gazze'de çocukların her gün zarar gördüğünü, bu durumun kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Filistin'deki BM raportörü Richard Falk'ın "Gazzeli çocukların yüzde 46'sında akut anemi var. İsrail'in attığı ses bombaları yüzlerce çocukta işitme kaybına neden olmuş durumda. Gazzelilerin yüzde 75'i yetersiz besleniyor. Raporlar 12 yaş altı Gazzeli çocukların yüzde 50'sinin yaşama isteğini yitirdiklerini gösteriyor" şeklindeki açıklaması durumun vehametini ortaya koydu.