Fransız ajanlardan biri kaçtı

Somali'de kendilerini gazeteci olarak tanıtan ve İslamcı militanlar tarafından kaçırılan iki Fransız ajandan biri serbest kaldı.

Somali’nin başkenti Mogadişu’da temmuz ayında kaçırılan Fransız ajanlarından Marc Aubrière, önceki gün İslamcı örgüt Hizbul İslam’ın elinden kaçmayı başardı. Altı haftadır İslamcı militanların elinde olan ajan, militanlar uyurken kaçmayı başarmış. Aubrière, “Geceleyin uyurlarken kaçtım. Ramazan dolayısıyla çok yorgundular. Kaçarken hiçbirini öldürmedim, yaralamadım” dedi.

Ajanın serbest kalmasıyla ilgili açıklama yapan Fransa Dışişleri Bakanlığı, fidye ödendiği iddialarını yalanladı. Şeriat mahkemesinde yargılanmaları gündeme gelen ajanlar için Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin Somali ile görüştüğü biliniyordu. Fransız yetkililer, kaçamayan diğer ajanı kurtarmak için ellerinden geleni yaptıklarını belirttiler.

Mogadişu'daki Sahafi Oteli’ni basan silahlı kişiler, Somali hükümetine danışmanlık yapan iki Fransız ajanını kaçırmıştı. Otelde görevli bir yetkili, Fransızların kendisine gazeteci olduklarını söylediğini belirtmiş, ancak Somalili üst düzey bir devlet görevlisi, bu kişilerin hükümet askerlerini eğitmek için Somali'de bulunduklarını bildirmişti.
(soL - Dış Haberler)