Fidel: O gemiyi sen batırdın!

Fidel Castro, Güney Kore gemisini bölgedeki çıkarlarını korumak isteyen ABD'nin batırdığını söyledi.

Küba'nın efsanevi lideri Fidel Castro, ABD'yi Mart ayı sonunda batırılan Güney Kore gemisine saldırının arkasında olmakla suçladı.

Yerel basındaki haberlere göre Fidel, ABD’nin bölgede bulunan üslerinin kalıcılığını sağlamak amacına hizmet etmek için gerginlik yarattığını ve arkasında bulunduğunu bu olayda da suçu Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’ne attığını söyledi.

"Kim Jong-il’in bu emri verdiğine asla inanmadım" diyen Fidel, Japonya’nın Amerikan üssünü taşıma sözü veren Başbakanı Yukio Hatoyama’nın istifasına da değinerek, "ABD, böylece önemli bir sorunu da çözmeyi başardı: Okinawa adasındaki Futenma Amerikan üssünün kaldırmaya söz veren Japonya Başbakanı Yukio Hatoyama hükümetinden kurtulmak..." dedi.

Fidel, ABD'nin ödediği bedelleri ise şöyle sıraladı:

"Müttefik Güney Kore derinden yaralanmıştır.

Kim Jong Il yönetiminin olağanüstü gündemler karşısında ne kadar hızlı ve başarılı müdahil olduğu görülmüştür.

Çin Halk Cumhuriyetinin önemi ve gücü bir kez daha ortaya çıkmıştır Çin devlet başkanı gönderdiği özel temsilcilerle Japon İmparatoru Akihito, Japon başbakanı ve önemli Japon liderlerle doğrudan görüşmüş ve doğrudan insiyatif almıştır.

Dünya liderleri ve dünya kamuoyu artık ABD'nin güttüğü erdemsiz ve ahlaksız emperyalist siyasete dair kanıtlara sahiptir."

(soL - Dış Haberler)