'Fidel çok iyi'

Eski Venezuela Devlet Başkanı Yardımcısı Elias Jaua, Küba'nın 86 yaşındaki eski Devlet Başkanı Fidel Castro'nun sağlık durumunun çok iyi olduğunu söyledi.

Eski Venezuela Devlet Başkanı Yardımcısı Elias Jaua, başkent Havana'da, kaldığı otelde gazetecilere yaptığı açıklamada, eski lider ile özellikle tarımla ilgili konulara ilişkin 5 saat görüştüğünü, otelin bazı çalışanlarıyla fotoğraf çektirdiklerini belirtti.

Castro'nun sağlık durumunun çok iyi ve bilincinin yerinde olduğunu söyleyen Jaua, eski Küba liderinin gülümseyerek eşi Dalia Soto del Valle ve otel müdürü ile çekilen fotoğrafları da gösterdi.

Castro'nun sağlık durumu ile ilgili spakülasyon yapmayı seven bazı medya organları daha önce birçok kez olduğu gibi Fidel Castro'nun öldüğünü iddia etmişti.

Fidel Castro da komünist partinin günlük yayın organı Granma gazetesinde yayınlanan mektubunda sağlığıyla ilgili haberleri uluslararası medyanın kasıtlı olarak yaydığı yalanlar olduğunu söyledi ve bu duruma tepki gösterdi.

Castro, mektubunda sürekli okuyup yazarak çalışmalarını sürdürdüğünü, ama kamu yaşamından çekildiğini söyleyerek, "Çünkü işim gazetelerin sayfalarını işgal etmek değil kesinlikle" dedi.

(soL-Haber Merkezi)