Fidel Castro yeniden meydanlara çıktı

Dört yıl sonra ilk kez bir eyleme katılan Castro yaptığı konuşmada, nükleer savaş tehlikesi konusunda uyarılarda bulundu.

31 Temmuz 2006 tarihinde sağlık sorunları sebebiyle görevini devreden ve hakkında ara ara öldüğüne ya da sağlığının kötüye gittiğine dair dedikodular yayılan Küba'nın efsanevi lideri Fidel Castro Havana Üniversitesi'nin önünde yapılan eyleme katıldı. Dünya çapında nükleer silahsızlanma ve barış isteyen öğrencilerin düzenlediği eyleme katılan Castro yaklaşık 45 dakika süren bir konuşma yaptı.

84 yaşında olan Küba'lı ldier konuşmasında nükleer savaş tehlikesine vurgu yaptı. Castro, ABD Başkanı Barack Obama önlem almadığı sürece, ABD ve İsrail'in İran'a karşı nükleer savaşa girmesinin olası olduğunu ve kendisinin bu konuda uyarılar yapmasının ve engellemeye çalışmasının görevi olduğunu söyledi.

"Yedi milyar insanın görevi bu savaşın olmasını engellemektir" diyen Castro, Küba'nın bu dönemde insanlığı bu tehlikeye karşı uyarmak ve harekete geçirmek gibi zor bir görevi olduğunu ifade etti.

Konuşması Küba'nın uluslararası yayın yapan televizyon kanalında canlı yayınlanan Castro, öğrencilere daha önceki mücadelelerinde olduğu gibi nükleer silahsızlanma mücadelesini de kazanabileceklerini, bu mücadeleye varlıklarıyla ve manevi şekilde destek verdikleri için teşekkür etti.

(soL-Dış Haberler)