FHKC ateşkesi gözden geçirecek

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi Merkez Komite üyesi Cemil Mizher, İsrail'in atşkes anlaşmasına saygıyla karşılamadıklarını belirterek direnişçilere bu anlaşmayı yeniden değerlendirme çağrısında bulundu.

soL (DIŞ HABERLER) Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) merkez komitesinden Cemil Mizher, İsrail'in Batı Şeria'da uyguladığı zulmün affedilemez olduğunu ifade etti. Mizher, İsrail saldırılarının devam etmesi durumunda ateşkesin yeniden gözden geçirilebileceği uyarısında bulundu.

Gazze'deki Savat el Şab radyosundaki röportajında, Filistinli El Kudüs Tugaylarına yönelik hafta başında gerçekleşen saldırıları hatırlatan Mizher, İsrail'i anlaşmalara saygı göstermeye çağırdı. İsrail'in geçmişte de ateşkes anlaşmalarına sadık kalmadığına dikkat çeken FHKC yöneticisi, Gazze'ye gıda ve yakıt tedarikini engelleyen ablukanın hala devam ettiğini vurguladı.

Duruma karşın ateşkes anlaşmasını sonlandırmak için henüz erken olduğunu kaydeden Mizher, şimdilik anlaşmayı ihlal edecek bir girişimde bulunmayacaklarını belirtirken, Filstinli direniş örgütlerini ve Hamas'ı, ateşkes anlaşmasını yeniden değerlendirmeye çağırdı.

Filistin için öncelikli konunun ateşkesten ziyade örgütler arasındaki diyalogu arttırmak olduğunun altını çizen Mizher, ülke çapında kampanyalarla diyalogun arttırılmasını, Batı Şeria ve Gazze Şeridi'nde tutuklu bulunan Hamas ve El Fetih üyelerinin serbest bırakılmasını istedi.

İsrail ile Gazze Şeridi'ndeki Hamas yönetimi arasında geçen Perşembe günü yürürlüğe giren ateşkes, İsrail'in Batı Şeria ve Gazze'de saldırı düzenlemesi, direnişçilerin de saldırılara yanıt vermesi sonucu tehlikeye girmişti