FARC 6 rehineyi bırakacak

FARC yapılan antlaşma gereğince 6 rehineyi daha serbest bırakacak.

soL (DIŞ HABERLER) Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri (FARC) daha önce söz verdiği gibi rehin bırakma programı gereğince altı rehineyi daha serbest bırakacak.

Hapiste bulunan 500 FARC militanına karşılık kaçırılan, aralarında hâkimler, polis ve ordu mensuplarının da bulunduğu 28 kişilik gruptan 6 kişi serbest bırakılacak. Serbest bırakılacak isimlerin 2001 yılında rehin alınan Meta eyaleti eski valisi Alan Jara, 2002'de rehin alınan milletvekili Sigifredo Lopez ve dört güvenlik görevlisi olduğu açıklandı.

Muhalefetteki liberal partiden arabuluculuk yapan senatör Piedad Cordoba, FARC altı rehineden ikisini Pazar günü ve diğer dört rehineyi de uygun zamanda bırakacağını açıkladı.

Kaçırılmaları yakından izleyen Uluslararası Kızıl Haç örgütüne yapılan açıklamada Pazar günü yapılacak değiş-tokuş için Brezilya tarafından helikopter sağlanacağı bildirildi.

Bu serbest bırakma işlemi geçen sene yaşanan eski devlet başkanı adayı Ingrid Betancourt ve diğer 14 rehinenin serbest bırakılmasından sonra ilk operasyon olacak.