Evrim tişörtlerine yasak

Missouri Smith-Cotton Lisesi’nin bandosu tarafından giyilen tişörtlere yasak geldi.

Maymundan insana doğru evrimleşen her bir figürün elinde pirinçten yapılmış nefesli çalgıların evrimini resmeden tshirt Missouri Smith-Cotton Lisesi’nin bandosu tarafından giyilmişti. Resimdeki evrilen insan figürü "rahatsız edici" bulununca okul müdürü yardımcısı tarafından yasak geldi.

Bandonun yardımcı müdürü Brian Kloppenburg , bu tshirtlerin kendisi, bando müdürü ve de Main Street Logo tarafından dizayn edildiğini söylüyor. Kloppenburg tişörtleri tasarlarken brass (pirinçten yapılmış nefesli çalgı) enstrümanlarının 1960’dan günümüze müzikte nasıl evrildiğini sergilemek istediklerini, insanın evrimini de tanınabilir olduğu için seçtiklerini belirtiyor. Grup, performansını da “Brass Evrimi” bağlamında hazırladıkları şarkı listesi üzerinden gerçekleştirecekti.

Ancak ebeveynler tişörtler konusunda itirazlarda bulununca okul müdür yardımcısı Brad Pollitt tshitleri yasakladı. Ebeveynlerden biri olan Sherry Melby, tişörtteki ifadeyi Charles Darwin’in evrim kuramıyla ilişkilendirdiğini belirtiyor ve “Tshirtün üzerindeki görüntü beni hayal kırıklığına uğrattı. Evrimin okulumuzla ilişkisi olması gerektiğini düşünmüyorum” dedi.

Tişörtlerin giyilmesini yasaklayan okul müdürü yardımcısı Pollitt konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Endişeli bir kaç ebeveyn dikkatimi tişörtlere çekince grup üyelerinden tshirtleri giymemelerini istedim. Eyalet yasalarına göre bölgenin din ile ilişkiliendirilen meselelerde tarafsız kalması gerekiyor. Eğer tişörtler “Brass Dirilişi” şeklinde bir ifadeyle çarmıh üzerindeki İsa resmi içerseydi de aynı şekilde hareket ederdik” diyerek durumu toparlayacağına daha da kötüleştiren bir açıklamada bulunuyor.
(soL - Haber Merkezi)