Eski El Cezire muhabiri kanalın Suriye politikasını anlattı

Bir süre önce El Cezire'deki savaş muhabirliği görevinden istifa eden Ali Haşim The Real News'a konuştu. "Arap Baharı" konusunda destekleyici tavrı dikkat çeken Haşim'in istifası, El Cezire'nin habercilik dışında her şeyi yaptığına işaret ediyor.

El Cezire'deki görevinden bir süre önce istifa eden Ali Haşim, kanalın "habercilik" anlayışı üzerine önemli değerlendirmelerde bulundu. Kısa bir süre öncesine kadar Lübnan-Suriye sınırında görev yapan Haşim, Suriye'deki olayların başlamasından çok kısa bir süre sonra Lübnan'dan Suriye'ye geçiş yapan silahlı militanların görüntülerini kaydettiğini, ancak kanalın bu görüntüleri yayımlamayı reddettiğini söyledi. İfadelerinden Arap dünyasındaki gelişmelere destekleyici bir yaklaşımı olduğu anlaşılan deneyimli muhabir, Suriye'deki eylemlerin, iddiaların aksine olayların başlamasından bir-bir buçuk ay sonra silahlı grupların belirleyiciliği altına girdiğini vurguladı. Haşim, El Cezire muhabirlerinin bu gelişmelerle ilgili haberlerinin ise Katar devletinin politikası nedeniyle sansürlendiğini belirtti.

Katar'ın Suriye politikasının değişimine de işaret eden Ali Haşim, Beşar Esad tarafından Suriye'ye "reformlar için rüşvet" teklif eden Katar Emiri'nin kovulmasının ardından radikal bir değişiklik görüldüğünü söyledi.

(soL-Dış Haberler)