Ermenistan politikasında büyük hüsran

AKP Hükümetinin Ermenistan ile başlattığı dış politika atağı duvara tosladı. Ermenistan Dışişleri Bakanı Nalbandyan Türkiye'nin ilişkileri geliştirerek kendilerine iyilik yapmadığını söyledi.

soL (HABER MERKEZİ) Türkiye, NATO'nun Kafkasya'da genişlemesi planlarının parçası olarak ilk kez Ermenistan ile temaslar kurmuştu. "Türkiye'nin büyük başarısı" olarak duyurulan Ermenistan temasları ise hiçbir somut kazanım sağlamadı.

"Türkiye iyilik yapmıyor"Ermenistan Dışişleri Bakanı Edward Nalbandyan Ankara ile ilişkileri normalleştirmek için "fedakarlıklar" yapmayacaklarını söyledi. Nalbandyan Türkiye'nin ilişkileri normalleştirerek Ermenistan'a iyilik yapmadığını da savundu.
Basın toplantısında hükümetler arası bir komisyonun kurulmasını ancak Türkiye'nin sınırı açmasını ve ön koşulsuz olarak Ermenistan ile diplomatik ilişkileri kurması halinde kabul edileceği bildirilirken, Nalbandyan ""Ermenistan, soykırımın tanınmasını amaçlayan politikadan hiçbir zaman vazgeçmeyecek" dedi.
"Ermeni soykırımını asla unutmayacağız"Ermeni basınına göre, Nalbandyan, "Türkiye, ilişkileri normalleştirerek Ermenistan'a bir iyilik yapmıyor" ifadesini kullandığı basın toplantısında "Yerivan, Ankara ile ilişkileri normalleştirmek için fedakarlık yapmayacak" dedi. Nalbandyan şöyle konuştu: "Ermenistan, Ermeni Soykırımı'nın uluslararası toplum tarafından tanınmasını amaçlayan politikadan hiçbir zaman vazgeçmeyecek. Tarihin kara sayfalarının çevrilmesi gerekir ancak geçmişin dersleri hiçbir zaman unutulmamalı."
Kafkas İttifakı başarısızKafkasya'daki "parlak dış politikası" büyük bir başarı örneği olarak sunulan Türkiye daha önce de Ermenistan ile ilişki kurulduğu için Azerbaycan yönetimi tarafından kınanmıştı.
Türkiye'nin Gürcistan'ın Güney Osetya'ya saldırmasıyla başlayan savaş sürecinde ortaya attığı Kafkas İttifakı'nda ise hiçbir ilerleme kaydedilemedi.