Erdoğan'ı "engelleyen" Washington Post yazarı

Başbakan Erdoğan'ın "tepkim moderatöreydi" sözüyle gözler oturumu yöneten Washington Post yazarı David Ignatius'a çevrildi. Ignatius, eski "şahin"lerden... ABD'nin dünyaya yönelik müdahalelerinin tartışıldığı platformların vazgeçilmez ismi olan Ignatius şimdilerde yeni Başkan Obama'ya tavsiye yazıları yazıyor.

soL (DIŞ HABERLER) Başbakan Erdoğan'ın "tepkim moderatöreydi" sözüyle gözler oturumu yöneten Washington Post yazarı David Ignatius'a çevrildi.Ignatius ABD'de pek çok gazete ve dergiye yazılar yazan ve Ortadoğu konusunda oldukça yetkin bir isim olarak biliniyor. Ignatius, İran ve Suriyeli yetkililer ile kolayca röportaj yapabilen birisi. Son olarak Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile yaptığı röportaj ile gündeme gelmişti. Dahası Ignatius sıklıkla "Beyaz Saray kaynaklı" haberlere imza atmasıyla biliinyor.
Harvard Mezunu olan Ignatius daha önce Washington Mounthly ve Wall Street Dergisi'nde de çalıştı. Bu gazetelerde Adalet Bakanlığı ve CIA üzerine haberler yapmasıyla bilinen Ignatius'un asıl meziyeti Ortadoğu konusundaki ABD'deki en yetkin ve birikimli kişilerden birisi olması. ABD yönetiminin sesi olarak bilinen Washington Post'taki köşe yazarlığı görevinin yanısıra bu gazetenin "ortak editörü". ABD'nin en şahin isimlerinden Fareed Zakaria ile birlikte uluslararası gündemi tartışan Ignatius bu programın "iyi polisi" olarak biliniyor.
ABD'nin en prestijli yayınlarından olan International Herald Tribune ve The New York Times'ın Dergisi'nde yazan Ignatius'un yazıları The Atlantic Monthly, Foreign Affairs ve The New Republic'te de yeralıyor. Yazdığı ve editörlük yaptığı gazetelerden International Herald Tribune ve Washington Post ülkenin en "saygın" gazeteleri olarak kabul edilirken, söz konusu yayınlarla birlikte Foreign Affairs Dergisi ABD'nin müdahale yöntemlerini tartışıldığı platformlar olarak biliniyor. "şahin gazeteciler"in yuvası olan Washington Post'ta yazdığı yazılarda Ignatius, başta Bush yönetiminin Irak işgalinin tamamen arkasında durmuş ardından savaşın "yöntemlerini" eleştirmişti. Ignatius'un son durağı ise Barack Obama oldu. Bu günlerde kaleme aldığı yazılarda Obama'nın Bush'un hatalarını tekrarlamamasını isteyen Ignatius Türkiye'yi de yakından takip eden bir isim.

Ignatius geçtiğimiz ay Ahmet Davutoğlu ile görüşmüş ve ardından bir yazı kaleme almıştı. Ajan maceraları konusunda da kitaplar yazan Ignatius romanlarında Ortadoğu'ya müdahalelere dair senaryoları ela alsa da "kitaplarım politik değil" diyor. Eserleri ise ajan ve savaş temalı ABD filmlerinin de ilham kaynağı.