Erdoğan sıkıysa bugün Somali'ye sahip çıksın!

ABD, insansız savaş uçağı ile Somali'yi bugün yine bombaladı. Saldırıda en az 6 sivil yaşamını yitirdi. BM Genel Kurulu'nda, dünyayı Somali'ye karşı duyarsız olmakla suçlayan Erdoğan ve Somali için "yardım" kampanyaları düzenleyen islamcılar bu bombardımana karşı tabi ki sessiz.

Irak ve Afganistan işgallerini sürdüren ABD, bir yandan da insansız savaş uçakları ile Libya, Pakistan, Yemen ve Somali'yi bombalamaya devam ediyor. Aylardır, bildik "teröre karşı savaş" bahanesi ile Somali'yi bombalayan ABD, bugün de ülkenin Kenya sınırındaki bir bölgeyi bombaladı. Bombardımanda en az 6 sivil yaşamını yitirirken, çok sayıda sivilin de yaralandığı bildirildi.

Başkent Mogadişu'ya 500 km mesafade, Kenya sınırındaki Dobley isimli bir kasabayı hedef alan saldırının, El Şebap isimli şeriatçı örgütü hedef aldığı ancak sadace sivillerin zarar gördüğü belirtildi.

Somali'ye dönük dün gece gerçekleşen bir diğer bombardımanda da 8'i kadın 20 sivil yaralanmıştı.

1991 yılından bu yana bütün ülkeyi kapsayan bir resmi otoritenin olmadığı, kanlı bir iç savaşın hüküm sürdüğü Somali, aylardır ABD'nin bombardımanına maruz kalıyor. Somali'de uzun sahil şeridine rağmen, uluslararası şirketlerin ve NATO işgali nedeniyle balıkçılıkta dibe vururken, verimli tarım arazilerinin de yabancı şirketler ve ülkeler tarafından satın alınması nedeniyle milyonlarca insan açlıkla boğuşuyor.

2 hafta önce Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi toplantısında, uluslararası toplumu Somali'ye karşı duyarsız kalmakla suçlayan Başbakan Erdoğan, ülkedeki açlığın gerçek nedenlerine dair tek söz etmediği gibi, aylardır süren ABD bombardımanına dair de tek söz söylemiyor. Erdoğan, dünyaya bol bol "adalet" çağrısı yaptığı bugün de, Somali'de ABD tarafından sivillerin katledilmesine tek söz söylemedi.

Aylardır Türkiye'nin her yerinde "Somali'ye yardım" kampanyaları organize eden ve Somali'ye yüz milyonlarca liralık yardım götürdüklerini iddia eden islamcı gruplar da, ABD bombardımanına karşı kafayı kuma gömmeyi tercih etmiş durumda.

(soL - Haber Merkezi)