'Emperyalist yalanlar'

Büyükelçi Abascal'ın içi rahat: Daha iyi bir sosyalizme gidiyoruz.

soL (Ankara) Küba'nın Türkiye Büyükelçisi Ernesto Gomez Abascal, son dönemde ülkede gerçekleşen bazı dönüşümler için "Küba da piyasa ekonomisine geçiyor" diyenlere büyük tepki gösterdi. "Her küçük değişiklik Batı medyasında abartılı bir şekilde yer alıyor, bu tür değişiklikleri, işlemediği için sosyalist sistemi değiştirdiğimiz doğrultusunda bir ispat olarak kullanmak istiyorlar. Bunlar ABD ve Avrupa'da kapitalist sistemin savunucusu teorisyenler tarafından propaganda amacı ile uyduruluyor" diyen Abascal kapitalist sistemin işlemediği, çözümsüzlük ürettiği birçok alanda Küba'nın büyük başarılar elde ettiğini hatırlattı.

Ücret politikalarındaki değişikliğin, bazı sektörlerde yıllardan beri uygulanan yöntemlerin yaygınlaştırılması anlamına geldiğini vurgulayan Büyükelçi, Küba'da ücret politikasının sosyalizmin "herkese emeğine göre" ilkesi tarafından belirlendiğini de hatırlattı. "Bir işçi, üretiminin kalitesi ve miktarına göre ücret almaktadır" diyen Abascal sözlerine şöyle devam etti:

"Küba'daki değişiklikler hakkında kafa karışıklığı ve dezenformasyon yaratmaya çalışıyorlar, izlediğimiz yöntemle ilgili şüpheler uyandırmaya çalışıyorlar. Geçtiğimiz ay aldığımız önlem sosyalizmin adaletini daha geniş bir alana yaymak amacını taşımaktadır. Küba'da başka değişiklikler de olacak. Daha etkin ve daha iyi bir sosyalizm için çalışmaya devam edeceğiz. Kapitalist ve emperyalist ideolojik merkezlerin saldırıları da elbette sürecek. Yapmaya çalıştıkları bizi itibarsızlaştırmaktır. Ama bu mümkün değildir. Latin Amerika ve bütün dünyada Küba'nın saygınlığı ve etkisi giderek artmaktadır."