El Kaide'den Suriye'de birlik çağrısı

Suriye ordusunun Halep, Şam, Hama ve Humus'taki ilerleyişi sürerken, El Kaide uzantısı Irak-Şam İslam Devleti'nden cihacı unsurlara birlik çağrısı geldi.

(soL - Dış Haberler) Özellikle Şam kırsalı, Lübnan sınırı ve Halep'te Suriye ordusunun ilerleyişi sürerken, El Kaide'ye bağlı Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) tarafından cihadcı örgütlere birlşeme çağrısı yapıldı.

IŞİD sözcüsü Ebu Muhammed el-Adnani'ye ait olduğu öne sürülen bir ses kaydında, IŞİD'in bütün İslamcı çeteleri kendi bayrağı altında toplanmaya çağırdığı belirtiliyor.

Öte yandan, ordunun Şam'ın kuzeybatısındaki Kalamun operasyonu devam ederken, Şam'ın doğusunda da Şebaa çiftliklerinden Muademiye el-Şam'a kadar olan bölgede uluslararası havaalanı için bir güvenli koridor yaratmak için çatışmalar sürüyor. Ordu ayrıca, Hüseyniye, Diyabiye, Buveyda, Sıbeyne ve Hüceyra'yı da ele geçirerek, çetelerin Şam'ın güneyinde faaliyet yürütmesine büyük darbe vurdu.

Ordu Humus'taki çete bölgelerini havadan bombalamaya devam ederken, Halep'in kuzeyindeki ikmal hatlarının güvenliğini sağlamaya yönelik bir operasyon da sürüyor. Şam'daki bir güncelik yetkilisi, çeteleri adım adım ve sabırlı bir şekilde kuşattıklarını söyledi. Halep'te bu sayede bu ay boyunca Safira, Tel Aren, Tel Hasel, Aziziye ve Dverniye çetelerden kurtarıldı. Ordunun temel hedeflerinden bir tanesi, Ocak ayında iptal edilen Halep uluslararası havaalanı sivil uçuşlarının yeniden başlaması.