El Fetih yönetiminde bir Yahudi

Kendisini Filistinli bir İbrani olarak tanıtan El Fetih üyesi Uri Davis, Devrim Konseyi'ne seçildi.

1984'ten bu yana El Fetih üyesi olan ve siyonizme karşı çıkan Uri Davis, Beytüllahim'de düzenlenen kongrede El Fetih'in yönetim organı Devrim Konseyi'ne seçildi.

Batı Şeria’da Doğu Kudüs varoşlarındaki El Kudüs Üniversitesi’nde sosyoloji öğretmeni olan Davis örgütün aynı zamanda ilk Yahudi üyesiydi. İsrail'deki sol partileri "siyonist" olmakla suçlayan Davis, kendisini sosyalist olarak tanımlıyor.

Seçilmesinin ardından açıklama yapan Davis, çok duygulandığını söyledi ve şöyle devam etti: "bu oylamada sadece şahsıma yönelik bir güven değil, aynı zamanda Nelson Mandela’nın Güney Afrika apartheidine karşı mücadelesinden esinlenen Konsey önünde savunduğum siyasi çizgiye güvenin belirtisi olarak da görüyorum."

Filistin mücadelesinde Arap olmayan yüzlerece kişiyi temsil etmek istediğini belirten Davis, aynı zamanda El Fetih'in uluslararası örgütlerle ilişkilerini arttıracağı sözünü vermişti. Davis, uzunca bir süre örgütün Londra'da temsilciliğini yapmıştı.

El Fetih’in 4 Ağustos’ta Batı Şeria’daki Beytüllahim’de açılan kongresinde 80 üyeli Devrimci Konsey’e 31. sıradan seçilen Davis, 1960’lı yıllarda insan hakları savunucusu olarak siyasi faaliyetlere başladı. Bir Filistinli kadınla evli olan Davis, Batı Şeria’da yaşıyor.